Workshops/evenementenSUP TOCHT BREDA: beleef Breda vanaf de singels!

Breda is een prachtige oude stad en om haar schoonheid vanaf het water te aanschouwen is voor zowel bezoekers als inwoners van de stad een geweldige ervaring.

 

Heb je Breda altijd al eens vanaf het water willen beleven? Dan kan het nu, en dan niet met een bootje, maar met een SUP board! Een SUP board, te vergelijken met een surfplank, is een board waarop je jezelf staand en met een peddel over het water beweegt.

 

SUP boarden is een aangename manier om je te ontspannen en de schoonheid van de natuur om je heen tot je te nemen. Bovendien is het ook de ideale manier om je balans te trainen en alle spieren in je lichaam een lekkere workout te geven.

 

We starten aan het water bij Belcrum Beach, waarna we in ongeveer 3-3,5 uur richting de haven bewegen en verder de schitterende singels van de stad op zullen gaan om samen te genieten van alle schoonheid van de stad en de natuur. Houd er voor je persoonlijke planning wel rekening mee dat de tour altijd een beetje uit kan lopen.

 

 

 

Het schema is als volgt:

 

13:45 uur: check-in op de parking van Belcrum Beach

14:00-14:30 uur: korte les in SUP 'tips and tricks'

14:30 uur: start van de SUP tour over de Bredase singels.

17:15 uur: einde van de tour en terugkomst bij Belcrum Beach.

 

De kosten voor deelname zijn €34,95 dit is inclusief de huur van het SUP board en een lichte snack en fles water tijdens de tocht en thee na afloop.

 

*Data voor SUP tocht Breda:  8 september*


Beach Yoga bij Belcrum Beach in Breda

Kom en doe mee aan een Beach Yoga met Yoga Vixen, Yoga Puur Breda, Yoga-San en Laura Verstraaten. Vanaf zaterdag 12 mei geven ze bij toerbeurt elke week een Beach Yoga les bij Belcrum Beach. Deelname is gebaseerd op vrijwillige donaties, dus je betaalt wat je wilt. De lessen omvatten Hatha, Vinyasa, Kundalini en Yoga Flow.

 

Yoga Vixen richt zich op Hatha/Yoga Flow met een live DJ (op alle data behalve 12 mei). Didier Red presenteert tijdens de yoga flow een aantrekkelijke, relaxte mix van down-tempo, laidback Ibiza style chill-out music om je in vakantiestemming te brengen! Wat is er nu lekkerder dan je zaterdag te beginnen met yoga in de zon en in het zand terwijl er ook nog ruimte is voor moving and grooving?

 

Na afloop kunnen we allemaal nog wat langer blijven om samen te genieten van een koud biertje of een glas wijn en het lekkere eten dat bij Belcrum Beach verzorgd wordt door Mies en Plage. Meer informatie vind je op de facebook pagina van Belcrum Beach en hun website.

 

http://www.belcrumbeach.nl/

 


SUP YOGA Breda


SUP yoga sessie op de Galderse Meren in Breda!

 

Wat is SUP yoga? SUP yoga is yoga op een paddle board. SUP = Stand Up Paddle board, eigenlijk een groot formaat surfplank, waarop je jezelf staand met een paddle over het water voortbeweegt. 

De combinatie van SUP en yoga is al in grote delen van de wereld al jaren een trend en staat voor een populaire vorm van yoga waarmee je niet alleen je spieren traint, maar ook je gevoel voor balans en flexibiliteit sterk verbeterd.

Stel je voor: actief bezig zijn met yoga op het open water in een natuurlijke omgeving. Je geeft verdieping aan je eigen manier van yoga, je versterkt je lichaam en je geeft ruimte aan je gevoel voor mindfulness. SUP yoga geeft je energie, werkt verfrissend, brengt ontspanning en je kunt je eigen grenzen op een veilige en leuke manier aftasten.

Als je in het water valt wordt je natuurlijk wel nat, dus zorg ervoor dat je sportkleding aandoet die makkelijk droogt, zoals sportleggings, sport shorts en een tanktop of t-shirt dat nat mag worden.

Wat heb je nodig voor de training?

1. Veel zin in plezier en avontuur en zwem diploma vereist (jij moet kunnen zwemmen) :)
2. Sportkleding die nat mag worden
3. Extra droge kleren en een handoek
4. Een fles water
5. Zonnebrand creme 

En let op: eerdere ervaring met yoga is NIET vereist, iedereen is welkom maar het is aan te raden om mee te doen als je paddleboard ervaring hebt.

Programma:
-inschrijven en kennismaken
-15 min SUP uitleg 
-75 min SUP yoga plus peddle tijd van en naar SUP YOGA locatie
-einde met thee
De SUP yoga les duurt in totaal 90 minuten

Prijs: €29,95 inclusief SUP board huur of combiles SUP paddleles plus SUP YOGA les €49,95

 


Follow :@yoga_vixen on instagram and twitter / YogaVixen on Facebook
Website: www.yogavixen.eu

Er zijn slechts 5 SUP boards beschikbaar en uitgaande van het succes van voorgaande sessies, kan het snel met de aanmeldingen, dus wacht niet te lang.


Na afloop is er voor iedereen een gratis kop thee met de complimenten van Yoga Vixen.

 

Data: 2,9,23de September, 11:00-13:00

 SUP paddleles


 Paddle Boarding lessen!

Ontdek hoe je kunt paddleboarden! Deze les is voor beginners. Leer de basis kennen van hoe je balanceert op het paddle board, op welke manier je je paddle het beste vasthoudt, hoe je correct kunt paddelen en wat de technieken zijn voor stoppen en draaien. De les duurt een uur en de kosten zijn €24,95 inclusief de huur van het paddle board.

Meedoen kan op de volgende data: 2,9,23de September 10:00-11:00 en 14:00-15:00 Galderse Meren in BredaPaddle Fitness


Paddle Fitness

Deze les is een combinatie van paddle boarding en fitness training op een SUP board. Middels het gebruik van je paddle en trekbanden versterk je je spieren en verbeter je je balans. De training omvat ook een paar korte power sprints op het board om zo je hartslag te versnellen.

Het is aan te bevelen om eerst een introductieles tot paddle boarding te volgen voordat je aan deze les begint, met name als je nog geen ervaring op het paddle board hebt. 

De kost is €29,95 voor 90 minuten, inclusief het gebruik van alle materialen zoals het paddle board en de trekbanden. Combi SUP paddleles + Paddle Fitness €49,95

Data: 2,9, 23de September, 15:00-17:00